Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
800 g schab wieprzowy
150 g ser camembert
4 łyżki borówki
1 sztuka cebula
4 łyżki olej
150 ml wino białe wytrawne
1 łyżka mąka
250 ml bulion
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab oczyść, pokrój na 8 plastrów i rozbij je z obu stron. Każdy kawałek oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek sera i 1 łyżeczkę borówek. Następnie zawiń mięso w roladkę i zabezpiecz bawełnianym sznurkiem.
- Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dorzuć roladki i obsmaż je z każdej strony. Podlej winem, przykryj i duś przez 25 minut.
- Miękkie roladki wyjmij z garnka i odstaw w ciepłe miejsce. Następnie na pozostałym po smażeniu tłuszczu podsmaż mąkę. Dodaj wywar. Sos wymieszaj i gotuj przez 10 minut, aż zgęstnieje. Dopraw do smaku.
Źródło przepisu: Smacznego!