Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki kotlety schabowe
250 g pieczarek
2 sztuki cebule
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ostrej musztardy
słodka papryka w proszku
kilka łyżek mąki
sól
pieprz
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety schabowe umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij. Następnie oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw na 20 minut.
- Pieczarki i cebule oczyść, drobno posiekaj i usmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia. Składniki wymieszaj z koncentratem i musztardą.
- Nadzienie dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Następnie przygotowanym farszem równomiernie posmaruj rozbite kotlety schabowe.
- Kotlety zwiń tworząc roladki. Zawijańce ze wszystkich stron obtocz w mące, po czym usmaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku