Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 kawałki schab
kotlety - 250 g szpinak
świeży - 1 łyżka masło
- 1 ząbek czosnek
- 1 opakowanie ser mozzarella
- olej
do smażenia - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
- Szpinak opłucz, oderwij ogonki i podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
- Zawartość patelni dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wszystkie kotlety wyłóż porcję podsmażonego szpinaku. Ser mozzarella pokrój w plastry.
- Na kotlety wyłóż po porcji sera mozzarella. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczką. Zrumień na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku