Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.10.2021 Imieniny: Kryspina i Ingi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą najlepiej podawać z gotowanym ryżem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  schab
    kotlety
  • 250 g  szpinak
    świeży
  • 1 łyżka  masło
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 opakowanie  ser mozzarella
  • olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Szpinak opłucz, oderwij ogonki i podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
  3. Zawartość patelni dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wszystkie kotlety wyłóż porcję podsmażonego szpinaku. Ser mozzarella pokrój w plastry.
  4. Na kotlety wyłóż po porcji sera mozzarella. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczką. Zrumień na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

roladkiszpinakmozzarella


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE