Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą najlepiej podawać z gotowanym ryżem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  schab
    kotlety
  • 250 g  szpinak
    świeży
  • 1 łyżka  masło
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 opakowanie  ser mozzarella
  • olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Szpinak opłucz, oderwij ogonki i podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
  3. Zawartość patelni dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wszystkie kotlety wyłóż porcję podsmażonego szpinaku. Ser mozzarella pokrój w plastry.
  4. Na kotlety wyłóż po porcji sera mozzarella. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczką. Zrumień na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

roladkiszpinakmozzarella


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE