Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
6 sztuk kotletów schabowych
3 sztuki małe pojedyncze filety z kurczaka
2 sztuki małe czerwone papryki
2 sztuki małe pory
4 sztuki średnie ogórki konserwowe
sól
pieprz
vegeta
słodka mielona papryka
25 dag koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety cienko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Filety z kurczaka poporcjuj, rozbij delikatnie i oprósz papryką oraz vegetą.
- Jednego pora pokrój w półplaterki, przelej wrzątkiem, przestudź i oprósz solą. Jedną paprykę i dwa ogórki pokrój w kostkę i wymieszaj z porem.
- Kotlety schabowe posmaruj koncetratem. Na wierzch ułóż po filecie z kurczaka. Na kurczaka wyłóż 2 łyżki mieszanki warzyw. Kotlety zwijaj w roladki i obwiąż nicią. Smaż na rozgrzanym oleju.
- Roladki podlej wodą do połowy ich wysokości. Dodaj pozostały koncentrat, pokrojonego pora i pozostałe pokrojone w kostkę ogórki.
- Duś 40 minut. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i duś jeszcze 20 minut. Roladki wyjmij i usuń nici.
- Mąkę wymieszaj z wodą, wlej do sosu, mieszając. Dopraw. Włóż roladki i jeszcze chwilę podgrzej.
Źródło przepisu: przyślij przepis!