Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 7 sztuk kotletów schabowych
- 3 sztuki małe filety z kurczaka
- 2 sztuki małe czerwone papryki
- 1 sztuka por
- 5 sztuk ogórków konserwowych
- 25 dag koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- vegeta
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety cienko rozbij i oprósz solą oraz pieprzem. Filety z kurczaka również rozbij i posyp vegetą.
- Por pokrój w półplasterki, przelej wrzątkiem, a następnie ostudź i oprósz solą.
- Paprykę i ogórki pokrój w kostkę i wymieszaj z porem.
- Kotlety schabowe posmaruj koncentratem pomidorowym, ułóż na nich filety z kurczaka, a na filetach po 2 łyżki mieszanki warzyw.
- Kotlety zwiń w roladki i obwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym oleju.
- Podlej roladki wodą do połowy ich wysokości. Dodaj resztę koncentratu pomidorowego i pokrojonych warzyw. Duś około 60 minut.
- Wyjmij roladki i usuń nici lub wykałaczki.
- Mąkę wymieszaj z wodą i wlej do sosu. Dopraw solą i pieprzem. Włóż roladki do sosu i podgrzej.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka