Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Roladki w boczku faszerowane śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kotletów wieprzowych bez kości
  • 6 plastrów  surowego boczku
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 100 g  suszonych śliwek
  • olej do smażenia
  • bulion do podlania
  • 1 łyżka  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem oraz majerankiem. Na środku każdego plastra połóż po śliwce, zwiń roladki i owiń je boczkiem. Następnie zepnij wykałaczkami.
  2. Tak przygotowane roladki smaż na rozgrzanym oleju. Następnie zalej bulionem i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj do sosu śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE