Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Roladki w boczku faszerowane śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kotletów wieprzowych bez kości
  • 6 plastrów  surowego boczku
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 100 g  suszonych śliwek
  • olej do smażenia
  • bulion do podlania
  • 1 łyżka  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem oraz majerankiem. Na środku każdego plastra połóż po śliwce, zwiń roladki i owiń je boczkiem. Następnie zepnij wykałaczkami.
  2. Tak przygotowane roladki smaż na rozgrzanym oleju. Następnie zalej bulionem i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj do sosu śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE