Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
- 6 sztuk kotletów wieprzowych bez kości
- 6 plastrów surowego boczku
- sól
- pieprz
- majeranek
- 100 g suszonych śliwek
- olej do smażenia
- bulion do podlania
- 1 łyżka śmietany
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem oraz majerankiem. Na środku każdego plastra połóż po śliwce, zwiń roladki i owiń je boczkiem. Następnie zepnij wykałaczkami.
- Tak przygotowane roladki smaż na rozgrzanym oleju. Następnie zalej bulionem i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj do sosu śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!