Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Roladki wołowe w sosie grzybowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże sznycle wołowe
  • 1 sztuka duży ogórek kiszony
  • 1 sztuka cebula
  • 10 sztuk małych pieczarek
  • 6 sztuk suszonych grzybków
  • 4 łyżeczki  ostrej musztardy
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego lub grzybowego
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 5 łyżek  mąki
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby wrzuć do miseczki, zalej małą ilością wody i namocz. Następnie ugotuj, osącz i pokrój w paski.
  2. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ogórek pokrój wzdłuż na ćwiartki.
  3. Mięso rozbij na cienkie kotlety, posmaruj musztardą, oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie ułóż cebulę, kawałek ogórka, kilka paseczków grzybów. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami. Obtocz w łyżce mąki, obsmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Podlej roladki bulionem, obłóż pozostałymi grzybami oraz pokrojonymi na połówki pieczarkami. Dodaj pieprz w ziarenkach. Następnie przykryj i duś na średnim ogniu przez 40 minut.
  5. Pozostałą mąkę wymieszaj z małą ilością wody, wlej do sosu, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Gotowe roladki podawaj z ziemniakami lub makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE