Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z indyka z oliwkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  sznycli z indyka
  • 4 sztuki suszone pomidory
  • 100 g  szpinaku
  • 12 sztuk zielonych oliwek
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • sól
  • 200 g  makaronu świderki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i delikatnie rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Szpinak umyj, osusz i ułóż na każdym sznyclu po kilka listków. Na szpinaku ułóż jeden suszony pomidor oraz 3 oliwki. Zwiń mięso formując roladkę i zepnij wykałaczkami.
  2. Na patelni rozgrzej masło razem z olejem. Podsmaż roladki, aż uzyskają złoty kolor. Następnie podlej odrobiną wody, przykryj i duś przez 10 minut. Podawaj z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem oraz pozostałym szpinakiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE