Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g sznycli z indyka
- 4 sztuki suszone pomidory
- 100 g szpinaku
- 12 sztuk zielonych oliwek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól
- 200 g makaronu świderki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i delikatnie rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Szpinak umyj, osusz i ułóż na każdym sznyclu po kilka listków. Na szpinaku ułóż jeden suszony pomidor oraz 3 oliwki. Zwiń mięso formując roladkę i zepnij wykałaczkami.
- Na patelni rozgrzej masło razem z olejem. Podsmaż roladki, aż uzyskają złoty kolor. Następnie podlej odrobiną wody, przykryj i duś przez 10 minut. Podawaj z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem oraz pozostałym szpinakiem.
Źródło przepisu: moje smaki życia