Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Roladki z indyka z orzechami i serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego
  • garść orzechów włoskich
  • 4 plastry  z piersi indyka
  • przyprawa do indyka
  • oliwa
  • papierowe torebki do smażenia
  • folia spożywcza

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pleśniowy pokrusz do miseczki. Orzechy włoskie drobno posiekaj i wymieszaj z serem.
  2. Plastry z piersi indyka włóż między arkusze folii spożywczej i rozbij. Wyjmij, oprósz przyprawą do indyka.
  3. Na środek każdego plastra nałóż porcję farszu serowo-orzechowego. Mięso zwiń w roladki. Skrop oliwą i ponownie oprósz przyprawą do indyka.
  4. Roladki przełóż do papierowych torebek do smażenia. Dokładnie zamknij torebki i smaż roladki po 7 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni. Gotowe roladki podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE