Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Roladki z indyka z serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 1/2 kg  fileta z indyka
  • natka pietruszki
  • ketchup
  • przyprawa do drobiu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filet pokrój w plastry i cienko rozbij. Z obu stron posyp przyprawą do drobiu, solą i pieprzem.
  2. Ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z drobno pokrojoną natką pietruszki, a drugą połowę z ketchupem.
  3. Płaty mięsa posmaruj nadzieniem z natką pietruszki lub ketchupem. Zawiń roladki (dla ułatwienia możesz spiąć wykałaczkami).
  4. Roladki krótko obsmaż na oleju, a następnie przełóż do piekarnika. Zapiekaj do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Podawaj pokrojone w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE