Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g sera pleśniowego błękitnego
1/2 kg fileta z indyka
natka pietruszki
ketchup
przyprawa do drobiu
sól
pieprz
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet pokrój w plastry i cienko rozbij. Z obu stron posyp przyprawą do drobiu, solą i pieprzem.
- Ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z drobno pokrojoną natką pietruszki, a drugą połowę z ketchupem.
- Płaty mięsa posmaruj nadzieniem z natką pietruszki lub ketchupem. Zawiń roladki (dla ułatwienia możesz spiąć wykałaczkami).
- Roladki krótko obsmaż na oleju, a następnie przełóż do piekarnika. Zapiekaj do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Podawaj pokrojone w plastry.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca