Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Roladki z karkówki zawijane w cukinie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  karkówki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cukinia
  • 8 sztuk plasterków wędzonego boczku
  • 10 sztuk pomidorków cherry
  • 8 sztuk listków bazylii
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę opłucz, osusz i pokrój na 8 podłużnych kawałków. Mięso przełóż do miski. Oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Połowę dodaj do karkówki. Całość wymieszaj i odstaw na 60 minut.
  2. Umytą cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Na każdym kawałku karkówki połóż listek bazylii. Następnie owiń mięso plasterkami boczku i cukinii.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Włóż roladki i zrumień je ze wszystkich stron. Przełóż do formy żaroodpornej. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut w 170 st. C.
  4. Pomidorki pokrój na cząstki. Do tłuszczu ze smażenia mięsa dolej oliwę. Wrzuć pozostałą cebulę i czosnek, zeszklij. Dodaj pomidorki. Duś kilka minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj do roladek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE