Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki filet z kurczaka
1 sztuka jajka
6 sztuk pomidory suszone
100 g ser feta
oregano
do smakubazylia
do smakupieprz
do smaku1 łyżka śmietana
słodka5 łyżek bułka tarta
5 łyżek mąka
5 łyżek olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i delikatnie rozbij. Ser pokrój w kostkę. Pomidory odsącz z zalewy.
- Na każdy płat mięsa połóż po kilka kostek fety i 1-2 kawałki suszonych pomidorów. Oprósz wszystko ziołami i pieprzem. Zwiń mięso formując roladki i zabezpiecz wykałaczkami, żeby się nie rozwinęły.
- Do miski wbij jajko. Dodaj śmietanę, zioła, sól oraz pieprz i wymieszaj.
- Roladki obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka