Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.01.2021 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Roladki z kurczaka ze szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki z kurczaka ze szparagami można podawać z gotowanymi ziemniaczkami lub ryżem. Gotując szparagi najlepiej jest je związać w pęczek i ustawić pionowo w garnku. Woda nie powinna przykrywać główek szparagów, gdyż one ugotują się najszybciej.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  filet z kurczaka
  • 1 pęczek  szparagi
  • 8 plastrów  boczek wędzony
  • 4 łyżki  pesto z suszonych pomidorów
  • 1/2 szklanki  wino białe wytrawne
  • 5 łyżek  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi oczyść, umyj i gotuj przez 8 minut na półtwardo w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
  2. Piersi z kurczaka rozetnij na pół. Rozbij je tłuczkiem na cienkie plastry i posmaruj pesto.
  3. Na mięsie ułóż po 2-3 szparagi i zwiń filet w roladkę. Każdą roladkę zawiń w plastry boczku i zepnij wykałaczką, by się nie rozwinęły.
  4. Na rozgrzanej na głębokiej patelni oliwie obsmaż roladki. Podlej je winem, przykryj i duś do miękkości przez 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE