Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z nadzieniem sezamowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki z nadzieniem sezamowym najlepiej podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniaczkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  indyk
    sznycle
  • 100 g  ser camembert
  • 100 g  śmietana kwaśna
  • 2 łyżki  sezam ziarenka
  • 4 gałązki  bazylia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle opłucz, osusz i rozbij delikatnie. Następnie oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Ser pokrój na małe kawałki i przełóż do miseczki. Dodaj kwaśną śmietanę, po czym rozgnieć za pomocą widelca.
  3. Sznycle rozłóż na desce. Przygotowaną masą serowo-śmietanową posmaruj mięso. Następnie posyp sezamem. Bazylię umyj i osusz.
  4. Z osuszonej bazylii oberwij listki. Wykładaj je na nadzienie serowo-śmietanowe i ostrożnie zwijaj mięso w roladki tak, aby się nie przerwało.
  5. Roladki zepnij wykałaczkami. Mięso ułóż na grillu i opiekaj przez 25 minut, często obracając. Przed podaniem roladki pokrój w poprzek na pół.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

roladkisezamprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE