Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 kawałki indyk
sznycle100 g ser camembert
100 g śmietana kwaśna
2 łyżki sezam ziarenka
4 gałązki bazylia
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sznycle opłucz, osusz i rozbij delikatnie. Następnie oprósz solą oraz pieprzem.
- Ser pokrój na małe kawałki i przełóż do miseczki. Dodaj kwaśną śmietanę, po czym rozgnieć za pomocą widelca.
- Sznycle rozłóż na desce. Przygotowaną masą serowo-śmietanową posmaruj mięso. Następnie posyp sezamem. Bazylię umyj i osusz.
- Z osuszonej bazylii oberwij listki. Wykładaj je na nadzienie serowo-śmietanowe i ostrożnie zwijaj mięso w roladki tak, aby się nie przerwało.
- Roladki zepnij wykałaczkami. Mięso ułóż na grillu i opiekaj przez 25 minut, często obracając. Przed podaniem roladki pokrój w poprzek na pół.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku