Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
- woreczek ryżu
- 150 g pieczarek
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- curry
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 1 sztuka jajko
- bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i podziel na 4 kotlety. Rozbij delikatnie każdy kotlet, dopraw go solą, pieprzem i posmaruj przecierem pomidorowym.
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Zdejmij z ognia, dodaj ryż, dopraw curry, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
- Przestudzony farsz wyłóż na kotlety i zwiń je w roladki. Roladki panieruj w rozkłóconym jajku doprawionym solą oraz pieprzem i obtocz w bułce tartej. Gotowe roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubioną surówką.
Źródło przepisu: Przyślij przepis