Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 10 liści sałata lodowa
duże, może być też masłowa - 1 sztuka filet z kurczaka
pieczony - 1 sztuka marchew
- 100 g fasolka szparagowa
zielona - 1 sztuka seler naciowy
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty umyj, osusz. Upieczoną w ziołach pierś z kurczaka pokrój wzdłuż na słupki. Marchewkę obierz i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, odcedź, ostudź. W oddzielnej osolonej wodzie ugotuj fasolkę. Łodygę selera naciowego obierz z włókien i pokrój w słupki.
- Na desce rozłóż po dwa liście sałaty jeden na drugim i wzdłuż układaj na nich kurczaka, marchew, fasolkę oraz seler. Delikatnie zwiń rulony i przekrój je na pół.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia