Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
6 plastrów schabu
6 plastrów szynki
6 sztuk grubszych plastrów żółtego sera
suszone warzywa bez soli
granulowany czosnek
sól
pieprz
oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Schab rozbij, natrzyj czosnkiem, warzywami, solą i pieprzem. Odłóż na około 30 minut.
- Na plastrach schabu ułóż po plastrze szynki i sera. Ciasno zwiń mięso, zakładając boki do środka. Zepnij wykałaczkami.
- Mięso i dno naczynia żaroodpornego wysmaruj oliwą. Piecz 50 minut pod przykryciem, a następnie przez 10 minut odkryte.
Źródło przepisu: przyślij przepis!