Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki kotlety wieprzowe
8 sztuk suszonych pomidorów w oleju
50 dag pieczarek
1 sztuka duża cebula
20 dag wędzonego żółtego sera
sól
pieprz
bazylia
oregano
tymianek
olej do smażenia
mąka
1 sztuka jajko
bułka tarta
2 łyżki musztardy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety mocno rozbij. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i ziołami.
- Pieczarki i cebulę obierz, pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Ser pokrój w dość grube paski. Kotlety posmaruj z jednej strony musztardą, następnie ułóż usmażone pieczarki z cebulą, pokrojone pomidory oraz ser. Zwiń mięso w roladki.
- Tak przygotowane roladki opanieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na małym ogniu, od czasu do czasu obracając.
Źródło przepisu: przyślij przepis!