Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki filet z kurczaka
- 10 sztuk szparagi
zielone - 1 sztuka jajka
- 1 łyżka natka pietruszki
posiekana - 1 sztuka pomidory
- 1 sztuka dymka ze szczypiorkiem
mała - 1/4 sztuki papryka żółta
- 1 łyżka szczypior
posiekany - ocet winny
- oliwa
do smażenia - pieprz cayenne
do smaku - sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety umyj, osusz i każdy pokrój na 5 plastrów. Rozbij je tłuczkiem i oprósz solą oraz pieprzem. Szparagi owiń paskami mięsa. Zwiąż je nitką.
- Przygotowane roladki maczaj w rozkłóconym jajku. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie. Mięso zostaw na patelni zdjętej z palnika na 4 minuty.
- Pomidor umyj, przetnij na pół i usuń gniazda nasienne. Cebulę, paprykę i pomidor posiekaj w drobną kostkę.
- Pomidor, paprykę oraz cebulę wymieszaj ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą, pieprzem, octem winnym oraz pieprzem cayenne. Gorące roladki podawaj z salsą.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku