Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
2 sztuki filet z kurczaka
10 sztuk szparagi
zielone1 sztuka jajka
1 łyżka natka pietruszki
posiekana1 sztuka pomidory
1 sztuka dymka ze szczypiorkiem
mała1/4 sztuki papryka żółta
1 łyżka szczypior
posiekanyocet winny
oliwa
do smażeniapieprz cayenne
do smakusól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety umyj, osusz i każdy pokrój na 5 plastrów. Rozbij je tłuczkiem i oprósz solą oraz pieprzem. Szparagi owiń paskami mięsa. Zwiąż je nitką.
- Przygotowane roladki maczaj w rozkłóconym jajku. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie. Mięso zostaw na patelni zdjętej z palnika na 4 minuty.
- Pomidor umyj, przetnij na pół i usuń gniazda nasienne. Cebulę, paprykę i pomidor posiekaj w drobną kostkę.
- Pomidor, paprykę oraz cebulę wymieszaj ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą, pieprzem, octem winnym oraz pieprzem cayenne. Gorące roladki podawaj z salsą.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku