Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 50 dag schabu
- 30 dag kiszonej kapusty
- 10 dag boczku wędzonego
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 sztuka jajko
- olej
- sól
- pieprz
- 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę kiszoną z zielem angielskim i liściem laurowym gotuj przez 20 minut. Gdy będzie miękka, odcedź, a następnie drobno pokrój.
- Boczek pokrój w paski i podsmaż, aż się lekko wytopi i zrumieni. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem. Kapustę przełóż na półmisek i odstaw do wystygnięcia.
- Schab pokrój w plastry, rozbij na kotlety. Nałóż farsz z kapusty i boczku. Zwiń w rulon. Oprósz z wierzchu solą i pieprzem.
- Roladki obtocz w mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju przez 10-15 minut na złoty kolor.
Źródło przepisu: przyślij przepis!