Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag schabu
30 dag kiszonej kapusty
10 dag boczku wędzonego
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
1 sztuka jajko
olej
sól
pieprz
2 sztuki ziarna ziela angielskiego
liść laurowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę kiszoną z zielem angielskim i liściem laurowym gotuj przez 20 minut. Gdy będzie miękka, odcedź, a następnie drobno pokrój.
- Boczek pokrój w paski i podsmaż, aż się lekko wytopi i zrumieni. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem. Kapustę przełóż na półmisek i odstaw do wystygnięcia.
- Schab pokrój w plastry, rozbij na kotlety. Nałóż farsz z kapusty i boczku. Zwiń w rulon. Oprósz z wierzchu solą i pieprzem.
- Roladki obtocz w mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju przez 10-15 minut na złoty kolor.
Źródło przepisu: przyślij przepis!