Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ruloniki schabowe faszerowane boczkiem i kiszoną kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  schabu
  • 30 dag  kiszonej kapusty
  • 10 dag  boczku wędzonego
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę kiszoną z zielem angielskim i liściem laurowym gotuj przez 20 minut. Gdy będzie miękka, odcedź, a następnie drobno pokrój.
  2. Boczek pokrój w paski i podsmaż, aż się lekko wytopi i zrumieni. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem. Kapustę przełóż na półmisek i odstaw do wystygnięcia.
  3. Schab pokrój w plastry, rozbij na kotlety. Nałóż farsz z kapusty i boczku. Zwiń w rulon. Oprósz z wierzchu solą i pieprzem.
  4. Roladki obtocz w mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju przez 10-15 minut na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE