Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ruskie pierogi z ketchupem i chorizo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1 łyżka  oleju
  • 1/4 szklanki  gorącej wody
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 500 g  ziemniaków
  • 250 g  chudego twarogu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  ketchupu
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 1 sztuka cebula
  • olej
  • 1/2 sztuki pętka chorizo
  • świeży tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Ziemniaki ugotuj i ugnieć je, by powstało puree. Cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na oleju. Dodaj ser do ziemniaków, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Połącz z ketchupem.
  2. Ciasto: Wysyp mąkę na stolnicę, wbij jajko i zagnieć elastyczne ciasto, dodając mleko, wodę, olej i sól. Rozwałkuj ciasto, wykrój z niego szklanką krążki, na każdy nałóż porcję farszu i zlep.
  3. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku na małym ogniu do wypłynięcia (nie przykrywaj pokrywką). Podawaj z podsmażoną kiełbaską chorizo i ze świeżym tymiankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE