Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 szklanki ryżu
1 sztuka cukinia
1/2 kg kiełbasy
3 sztuki pomidory
3 sztuki cebule
50 g startego żółtego sera
1 sztuka ogórek wężowy
1/3 sztuki czerwonej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
cukier
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej suchej patelni. Wymieszaj kiełbasę z ryżem.
- Warzywa pokrój i duś z koncentratem w niewielkiej ilości wody. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Ryż rozłóż na talerzach i polej potrawką warzywną. Wierzch posyp startym serem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!