Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ryż z kiełbasą i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  ryżu
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 kg  kiełbasy
  • 3 sztuki pomidory
  • 3 sztuki cebule
  • 50 g  startego żółtego sera
  • 1 sztuka ogórek wężowy
  • 1/3 sztuki czerwonej papryki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej suchej patelni. Wymieszaj kiełbasę z ryżem.
  2. Warzywa pokrój i duś z koncentratem w niewielkiej ilości wody. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  3. Ryż rozłóż na talerzach i polej potrawką warzywną. Wierzch posyp startym serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE