Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryż z warzywami i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  ryżu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 325 g  włoszczyzny
  • 220 g  pieczarek
  • 300 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • 1-2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj. Pora pokrój w plasterki. Pietruszkę, marchew i seler obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i przekrój na pół. Kiełbasę pokrój na plastry, posiekaj czosnek. Ryż ugotuj i odcedź.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kiełbasę. Następnie dodaj warzywa, smaż przez 5-6 minut, dołóż pieczarki i smaż jeszcze 8 minut. Na patelnię dodaj ryż i czosnek, posól, wymieszaj i podsmaż razem. Przed podaniem posyp natką pietruszki i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE