Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
150 g kiszonej kapusty
6 sztuk pieczarek
2 sztuki cebule
sos sojowo-grzybowy
200 g karkówki
2 łyżki masła
marchewka
ziele angielskie
2 ząbki czosnku
papier ryżowy
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę opłucz, odcedź, poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
- Mięso zmiel i podsmaż ze startą marchewką na złoty kolor. Dodaj kapustę, pieprz, ziele oraz sos i smaż do czasu, aż odparuje sok.
- Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do mięsa, smaż przez chwilę. Gotowy farsz odstaw do przestygnięcia.
- Płaty papieru ryżowego zwilż wodą. Gdy będą miękkie, nałóż na nie farsz i zwiń w rulonik. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Przyślij przepis