Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sajgonki z karkówką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  kiszonej kapusty
  • 6 sztuk pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • sos sojowo-grzybowy
  • 200 g  karkówki
  • 2 łyżki  masła
  • marchewka
  • ziele angielskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • papier ryżowy
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę opłucz, odcedź, poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Mięso zmiel i podsmaż ze startą marchewką na złoty kolor. Dodaj kapustę, pieprz, ziele oraz sos i smaż do czasu, aż odparuje sok.
  3. Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do mięsa, smaż przez chwilę. Gotowy farsz odstaw do przestygnięcia.
  4. Płaty papieru ryżowego zwilż wodą. Gdy będą miękkie, nałóż na nie farsz i zwiń w rulonik. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE