Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Schab duszony z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  schabu bez kości
  • 300 g  leśnych grzybów
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Schab pokrój na 1-centymetrowe plastry rozbij. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Schab obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj grzyby, cebulę i masło. Smaż, od czasu do czasu mieszając. Następnie dolej odrobinę wody i duś, aż woda odparuje. Dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE