Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Schab faszerowany w ziołach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  schabu środkowego
  • 20 dag  sera białego
  • 30 sztuk czarnych oliwek
  • 10 sztuk suszonych pomidorów
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 10 sztuk listków szałwii
  • 10 łyżek  oliwy
  • 1 łyżeczka  suszonego oregano
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser wymieszaj z pokrojonymi oliwkami, pomidorami, czosnkiem, żółtkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Schab opłucz, osusz i ostrym nożem natnij wzdłuż mięsa kieszeń. Natrzyj schab solą, pieprzem, suszonymi ziołami, a w kieszeń włóż farsz serowy. Nacięcie zepnij wykałaczkami. Mięso obsmaż na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Pieczeń podlej 1/2 szklanki wody i piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
  4. Świeże zioła opłucz, posiekaj i wymieszaj z pozostałą oliwą. Tak przygotowaną pastą posmaruj schab, i piecz go kolejne 40 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE