Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
1 kg schab środkowy
500 g grzyby
świeże lub mrożone2 sztuki jajka
1 sztuka cebula
dużasól
do smakupieprz
do smakuolej
do smażenianić bawełniana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby pokrój, obgotuj i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę oraz grzyby. Następnie wbij jajka i chwilę smaż, aby jajka się lekko ścięły. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Schab rozkrój wzdłuż na pół tak, aby powstał jeden duży płat i rozbij go tłuczkiem. Mięso złóż na pół i zszyj z obu stron bawełnianą nicią, aby powstał woreczek. Wypełnij go farszem i zaszyj.
- Tak przygotowane mięso przełóż do brytfanny i piecz 40 minut w 180 st. C. Podczas pieczenia podlewaj od czasu do czasu wodą.
Źródło przepisu: Poradnik smakosza