Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 200 g suszone śliwki
- 1.5 kg schab
- 2-4 łyżki olej rzepakowy
- 1 szczypta czosnek granulowany
- 1 szczypta papryka słodka
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 szczypta tymianek
- anyż
do dekoracji - kminek
do smaku - sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyć, osuszyć, następnie ostrym nożem zrobić w schabie przez środek otwór i nafaszerować śliwkami suszonymi.
- Mięso lekko posmarować olejem, posypać przyprawami i ziołami, umieścić w woreczku do pieczenia i włożyć do lodówki na noc. Piec przez ok. 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
- Gotowy schab udekorować gwiazdkami anyżu.
Źródło przepisu: Helio.pl