Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
200 g suszone śliwki
1.5 kg schab
2-4 łyżki olej rzepakowy
1 szczypta czosnek granulowany
1 szczypta papryka słodka
1 łyżeczka majeranek
1 szczypta tymianek
anyż
do dekoracjikminek
do smakusól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyć, osuszyć, następnie ostrym nożem zrobić w schabie przez środek otwór i nafaszerować śliwkami suszonymi.
- Mięso lekko posmarować olejem, posypać przyprawami i ziołami, umieścić w woreczku do pieczenia i włożyć do lodówki na noc. Piec przez ok. 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
- Gotowy schab udekorować gwiazdkami anyżu.
Źródło przepisu: Helio.pl