Dzisiaj jest: Czwartek, 02.02.2023 Imieniny: Marii i Mirosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Schab po bałkańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  schabu bez kości
  • 250 g  pieczarek
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 3 sztuki średnie pomidory
  • 200 g  kiszonych ogórków
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • kolendra
  • majeranek
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżeczka  masła
  • 1 szklanka  bulionu
  • kwaśna śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Schab pokrój w paski. Oprósz mięso przyprawami i mąką. Usmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmaż pokrojone w paski pieczarki i posiekaną w piórka cebulę.
  2. Do garnka wrzuć pokrojone w paski papryki, obrane i pokrojone pomidory, pieczarki, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso. Podlej wszystko bulionem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Po 20 minutach dodaj pokrojone w paski ogórki. Dopraw do smaku i wymieszaj ze śmietaną.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE