Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
60 dag schabu bez kości
250 g pieczarek
2 sztuki średnie cebule
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka żółta papryka
3 sztuki średnie pomidory
200 g kiszonych ogórków
sól
pieprz
imbir
kolendra
majeranek
2 ząbki czosnku
1 łyżka mąki
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka masła
1 szklanka bulionu
kwaśna śmietana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab pokrój w paski. Oprósz mięso przyprawami i mąką. Usmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmaż pokrojone w paski pieczarki i posiekaną w piórka cebulę.
- Do garnka wrzuć pokrojone w paski papryki, obrane i pokrojone pomidory, pieczarki, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso. Podlej wszystko bulionem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Po 20 minutach dodaj pokrojone w paski ogórki. Dopraw do smaku i wymieszaj ze śmietaną.
Źródło przepisu: przyślij przepis!