Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 60 dag schabu bez kości
- 250 g pieczarek
- 2 sztuki średnie cebule
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 3 sztuki średnie pomidory
- 200 g kiszonych ogórków
- sól
- pieprz
- imbir
- kolendra
- majeranek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka masła
- 1 szklanka bulionu
- kwaśna śmietana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab pokrój w paski. Oprósz mięso przyprawami i mąką. Usmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmaż pokrojone w paski pieczarki i posiekaną w piórka cebulę.
- Do garnka wrzuć pokrojone w paski papryki, obrane i pokrojone pomidory, pieczarki, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso. Podlej wszystko bulionem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Po 20 minutach dodaj pokrojone w paski ogórki. Dopraw do smaku i wymieszaj ze śmietaną.
Źródło przepisu: przyślij przepis!