Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
500 g schab
bez kości1 sztuka papryka czerwona
250 g pieczarki
4 sztuki pomidory
1 sztuka ogórek kiszony
3 sztuki cebula
1 ząbek czosnek
1 łyżka masło
5 łyżek olej
sól
do smakupieprz
do smaku1/2 łyżeczki papryka (przyprawa)
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab umyj, pokrój w paski i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni.
- Pieczarki, cebule i paprykę oczyść. Pieczarki pokrój w słupki, paprykę w paski, a cebule w piórka. Na patelni rozgrzej masło i usmaż cebulę z czosnkiem (w całości). Po 5 minutach dodaj mięso, pieczarki i paprykę. Duś razem przez 10 minut.
- Do zawartości patelni dodaj posiekane pomidory oraz pokrojony w kostkę ogórek. Dokładnie wymieszaj.
- Duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku