Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab po bałkańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schab po bałkańsku najlepiej podawać z ryżem lub makaronem. Do potrawy można dodać odrobinę tymianku.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  schab
    bez kości
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 250 g  pieczarki
  • 4 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  ogórek kiszony
  • 3 sztuki  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  masło
  • 5 łyżek  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)

Sposób przyrządzania:

  1. Schab umyj, pokrój w paski i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni.
  2. Pieczarki, cebule i paprykę oczyść. Pieczarki pokrój w słupki, paprykę w paski, a cebule w piórka. Na patelni rozgrzej masło i usmaż cebulę z czosnkiem (w całości). Po 5 minutach dodaj mięso, pieczarki i paprykę. Duś razem przez 10 minut.
  3. Do zawartości patelni dodaj posiekane pomidory oraz pokrojony w kostkę ogórek. Dokładnie wymieszaj.
  4. Duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE