Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 5 kawałków schab
kotlety - 4 sztuki marchew
- 2 sztuki cebula
- 1 łyżeczka papryka (przyprawa)
słodka - 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 3 łyżki majonez
- 5 łyżek ser żółty
starty - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety schabowe umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz solą oraz pieprzem.
- Marchewki obierz, opłucz i pokrój w plasterki. Cebule obierz i pokrój w piórka.
- Marchewkę oraz cebulę rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego i posyp ziołami prowansalskimi i papryką. Na wierzchu ułóż kotlety. Mięso posmaruj majonezem.
- Składniki w formie posyp żółtym serem. Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz 60 minut w 190 st. C. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku