Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
230 g schabu bez kości
- Marynata
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy miodowej
1 łyżka białego octu winnego
1 łyżka białego wytrawnego wina
1 sztuka szalotka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marynata: Szalotkę obierz, pokrój. Musztardy, ocet, wino i cebulę wymieszaj.
- Schab w sosie musztardowym: Schab umyj, pokrój w plastry. Mięso przełóż do torebki do gotowania i zalej marynatą musztardową. Odstaw na 15 minut, aby mięso się zamarynowało. Następnie gotuj przez 5 minut. Podawaj z gotowanymi warzywami i ryżem.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia