Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Schab z kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu środkowego bez kości
  • 300 g  cienkiej kiełbasy
  • 150 g  suszonych pomidorów
  • 100 g  żółtego sera w plastrach
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • nić bawełniana

Sposób przyrządzania:

  1. Schab rozetnij na płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Na mięsie ułóż plastry żółtego sera, kiełbasę i suszone pomidory. Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
  2. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.
  3. Brytfannę wysmaruj olejem, włóż mięso, posyp plasterkami czosnku i suszoną bazylią.
  4. Piecz pod przykryciem przez 60 minut w temperaturze 200 st. C, od czasu do czasu podlewając wodą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE