Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 kg schabu środkowego bez kości
- 300 g cienkiej kiełbasy
- 150 g suszonych pomidorów
- 100 g żółtego sera w plastrach
- 2 ząbki czosnku
- olej
- sól
- pieprz
- bazylia
- nić bawełniana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab rozetnij na płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Na mięsie ułóż plastry żółtego sera, kiełbasę i suszone pomidory. Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
- Czosnek obierz i pokrój w plasterki.
- Brytfannę wysmaruj olejem, włóż mięso, posyp plasterkami czosnku i suszoną bazylią.
- Piecz pod przykryciem przez 60 minut w temperaturze 200 st. C, od czasu do czasu podlewając wodą.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza