Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 plastry schabu bez kości
oliwa z oliwek
sól
pieprz
garść czarnych oliwek bez pestek
słodka papryka w proszku
1 sztuka papryczka chili
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab starannie opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i lekko rozbij dłonią. Oliwę wymieszaj z solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
- Na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek usmaż kotlety po kilka minut z każdej strony.
- Papryczkę chili umyj, osusz i potnij w krążki. Oliwki odsącz i pokrój w cienkie plasterki. Tak przygotowane składniki dodaj do smażącego się mięsa i podduś wszystko przez chwilę.
- Zrumienione kotlety przełóż na talerze. Na mięso wyłóż salsę z oliwek i papryczki chili. Gotowe danie podawaj z sałatką ze szpinaku.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku