Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Schabowe kotleciki z korzennymi śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk cienkich kotletów schabowych
  • 40 dag  śliwek
  • 2 sztuki średnie cebule pokrojone w piórka
  • 5 łyżek  oleju
  • 2 łyżki  miodu akacjowego
  • 1 łyżeczka  posiekanego imbiru
  • 1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu
  • 1 szczypta  mielonego cynamonu
  • 1 szczypta  kardamonu
  • 1 szczypta  goździków
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Następnie obsmaż je po 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przełóż kotlety na talerz, przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  3. Na tłuszczu po smażeniu kotletów podsmaż przez minutę cebulę z imbirem. Następnie dodaj śliwki, rozmaryn, 4 łyżki wody i miód. Duś 10 minut. Po tym czasie dopraw kardamonem i goździkami.
  4. Kotlety przełóż do sosu i zagotuj. Przed podaniem udekoruj gałązkami rozmarynu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE