Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
8 kawałków schab
cienkich kotletów4 łyżki pesto czerwone
1/3 sztuki chleb tostowy
bochenka1 pęczek natka pietruszki
mały4 łyżki ser cheddar
starty1 ząbek czosnek
duży1 sztuka cytryna
olej rzepakowy
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kromki chleba pokrój na mniejsze kawałki po czym w malakserze rozdrobnij na mniejsze kawałki.
- Czosnek oraz natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do okruchów z chleba. Cytrynę dokładnie wyszoruj i zetrzyj z niej skórkę.
- Skórkę z cytryny i starty cheddar dodaj do chleba z dodatkami i zmiksuj. Kotlety oprósz solą oraz pieprzem. Jedną stronę posmaruj czerwonym pesto.
- Na pesto wyłóż po 1 łyżce kruszonki. Kawałki mięsa ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku