Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schabowe pod pierzynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schabowe pod pierzynką najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 kawałków  schab
    cienkich kotletów
  • 4 łyżki  pesto czerwone
  • 1/3 sztuki  chleb tostowy
    bochenka
  • 1 pęczek  natka pietruszki
    mały
  • 4 łyżki  ser cheddar
    starty
  • 1 ząbek  czosnek
    duży
  • 1 sztuka  cytryna
  • olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba pokrój na mniejsze kawałki po czym w malakserze rozdrobnij na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek oraz natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do okruchów z chleba. Cytrynę dokładnie wyszoruj i zetrzyj z niej skórkę.
  3. Skórkę z cytryny i starty cheddar dodaj do chleba z dodatkami i zmiksuj. Kotlety oprósz solą oraz pieprzem. Jedną stronę posmaruj czerwonym pesto.
  4. Na pesto wyłóż po 1 łyżce kruszonki. Kawałki mięsa ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 17


Zobacz więcej na temat:

schabprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE