Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schabowe w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schabowy w cieście francuskim można również przygotować w wersji łagodniejszej, zastępując musztardę francuską inną o delikatniejszym smaku - sarepską lub delikatesową. Zamiast boczku w przepisie można użyć farszu grzybowego przygotowanego z pieczarek i cebuli.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 plastry  schab
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 6 plastrów  boczek wędzony
  • 3 łyżki  musztarda
    francuska
  • 1 sztuka  jajka
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry boczku zrumień na rozgrzanej patelni. Kotlety umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz schab pieprzem i z obu stron posmaruj musztardą.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, ostrym nożem przekrój na pół. Na jednej części ułóż kotlety schabowe. Na każdym kawałku połóż po 2 plasterki boczku.
  3. Mięso przykryj drugim płatem ciasta francuskiego, lekko je przyciskając. Całość pokrój na 3 prostokąty. Brzegi dobrze sklej, zawijając je do środka i dociskając brzegi za pomocą widelca. Powstałe sakiewki posmaruj rozkłóconym jajkiem. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piecz 15 minut, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE