Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 plastry schab
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 6 plastrów boczek wędzony
- 3 łyżki musztarda
francuska - 1 sztuka jajka
- pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Plastry boczku zrumień na rozgrzanej patelni. Kotlety umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz schab pieprzem i z obu stron posmaruj musztardą.
- Ciasto francuskie rozwiń, ostrym nożem przekrój na pół. Na jednej części ułóż kotlety schabowe. Na każdym kawałku połóż po 2 plasterki boczku.
- Mięso przykryj drugim płatem ciasta francuskiego, lekko je przyciskając. Całość pokrój na 3 prostokąty. Brzegi dobrze sklej, zawijając je do środka i dociskając brzegi za pomocą widelca. Powstałe sakiewki posmaruj rozkłóconym jajkiem. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piecz 15 minut, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku