Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schabowe w sosie piwnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schabowe w sosie piwnym najlepiej podawać z tłuczonymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  schab
    kotlety ze skórą
  • 2 sztuki  marchew
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 kawałek  seler naciowy
    łodyga
  • 2 łyżeczki  kminek
    mielony
  • 2 łyżki  masło klarowane
  • 400 ml  piwo ciemne
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej klarowane masło. Mięso umyj, osusz. Z obu stron natrzyj je solą, pieprzem oraz mielonym kminkiem i podsmaż na maśle na złoty kolor.
  2. Marchewki oraz seler naciowy oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Cebule obierz, pokrój w ćwiartki. Do kotletów na patelni dodaj pokrojone warzywa oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie podlej wszystko 400 ml ciemnego piwa i całość wymieszaj.
  3. Zawartość patelni gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodaj do sosu posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

sos piwnyprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE