Dzisiaj jest: Piątek, 07.05.2021 Imieniny: Ludmiły i Gizeli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Schabowe z kością i miodową marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety z kością
  • 1/3 kostki  smalcu
  • 1 opakowanie  marchewki baby
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  miodu
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety umyj, osusz i rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie przypraw je solą i pieprzem.
  2. Smaż mięso na roztopionym smalcu po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień. Kotlety posmaruj delikatnie miodem i smaż jeszcze 5-7 minut, aż się ładnie zrumienią.
  3. Marchewki gotuj 4-5 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i jeszcze gorące wymieszaj z miodem i masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE