Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Schabowy w chipsach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe
  • 2 sztuki jajka
  • 120 g  chipsów
  • 2-3 łyżki  mąki do panierowania
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe dokładnie opłucz, osusz, a następnie cienko rozbij. W razie potrzeby usuń nadmiar tłuszczu.
  2. Jajka wbij do miseczki i rozkłóć widelcem. Dodaj sól, świeżo zmielony pieprz oraz zioła prowansalskie. Całość starannie wymieszaj.
  3. Mąkę wysyp na talerz. Chipsy umieść w woreczku foliowym i pokrusz za pomocą wałka. Przełóż na większy talerz. Kotlety obtocz kolejno w mące, rozkłóconych jajkach oraz chipsach.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Kotlety smaż na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor, a następnie przełóż na ręcznik papierowy i osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z ziemniakami lub ugotowanymi warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE