Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Selerowe leczo z indykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Selerowe leczo z indykiem indyka świetnie smakuje również z kaszą. Jest to danie proste w przygotowaniu i smaczne.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk  indyk
    żołądki
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 1 sztuka  seler naciowy
  • 1 sztuka  cebula czerwona
    średnia
  • 1 sztuka  cebula biała
    średnia
  • 2 łyżki  przyprawa w płynie do zup
  • 2 łyżki  keczup
    pikantny
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • majeranek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku
  • 5 łyżek  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Żołądki wymocz, oczyść i pokrój na trzy części. Oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.
  2. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim żołądki, podlewając je gorącą wodą. Gdy żołądki będą rumiane zalej całość gorącą wodą i duś do miękkości. Pokrój je w grubsze plastry. Sos zachowaj.
  4. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj warzywa i smaż wszystko razem przez chwilę. Następnie podlej sosem ze smażenia mięsa i dopraw do smaku. Włóż żołądki, wlej keczup i trochę gorącej wody. Gotuj jeszcze przez 2 minuty. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE