Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Skrzydełka nadziewane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Skrzydełka nadziewane najlepiej podawać z ziemniaczkami z wody i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  skrzydełka z kurczaka
  • 2 sztuki  filet z kurczaka
    pojedyncze
  • 4 łyżki  miód
  • 1 sztuka  koncentrat pomidorowy
    mały
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 3 łyżki  majeranek
  • przyprawa uniwersalna
    do smaku
  • curry
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • zioła prowansalskie
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z grubszych części skrzydełek usuń kości. Filety umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  2. Natkę pietruszki umyj, posiekaj. Dodaj do filetów. Dopraw curry, przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj.
  3. Przygotowanym farszem wypełnij skrzydełka, uważając by skóra nie pękła.
  4. Miód wymieszaj z koncentratem pomidorowym i majerankiem. Skrzydełka obtocz w marynacie i ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pozostałą marynatą posmaruj skrzydełka. Piecz 60 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepszy kurczak


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

skrzydełkaprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE