Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
- 1/3 kostki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka mała cebulka,
- natka pietruszki,
- sól.
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą;
- na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami,
- dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki;
- całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.
- Podajemy na ciepło z białym pieczywem.