Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka duża pierś z kurczaka
1/2 kg parówek
1 sztuka sos słodko-kwaśny
1 sztuka słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
1 sztuka puszka fasoli
1 sztuka cebula
sól
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie dopraw do smaku i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Z parówek zdejmij osłonki, pokrój je i podsmaż na rozgrzanym oleju. Marchew, groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Fasolę odsącz z zalewy i przelej przegotowaną letnią wodą.
- Do garnka wlej sos słodko-kwaśny. Dodaj kurczaka, parówki, marchew, groszek oraz kukurydzę. Wymieszaj i zagotuj.
- Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka