Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1.3 kg cielęciny w kawałku
4 sztuki liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
słodka mielona papryka
sól
pieprz
oliwa
1/2 szklanki bulionu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem oraz oliwą. Czosnek obierz i pokrój w plastry. Ułóż na mięsie wraz z listkami ziela angielskiego. Lekko zwiń i zszyj. Włóż do lodówki na 8 godzin.
- Następnie wierzch rolady oprósz papryką. Włóż do rękawa do pieczenia. Polej bulionem i piecz 90 minut w temperaturze 180 st. C.
- Następnie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 15 minut, aby skórka się zrumieniła. Przed podaniem pokrój pieczeń w plastry.
Źródło przepisu: przyślij przepis!