Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 3 łyżki majeranku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso dokładnie umyj, a następnie osącz.
- Wszystkie zioła dokładnie wymieszaj w miseczce.
- Schab natrzyj ziołami, włóż do rękawa do pieczenia i umieść na całą noc w lodówce. Wyjmij mięso z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem.
- Piecz schab przez 60 minut w temperaturze 190 st. C. Po upieczeniu zostaw mięso w sosie do wystygnięcia.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka