Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti arrabiata


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Spaghetti arrabiata to przepis na smaczne, pikantne danie pochodzące z kuchni włoskiej.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaron spaghetti
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1/2 łyżeczki  chili (przyprawa)
  • 3 ząbki  czosnek
  • 4 łyżki  bazylia
    posiekane listki
  • 500 ml  przecier pomidorowy
  • 70 g  ser parmezan
    starty
  • 100 g  coppa stagionata affettata
    pokrojone w paski
  • 100 g  rukola
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 garść  oliwki czarne

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso (coppa stagionata). Następnie dodaj czosnek i smaż przez minutę. Wsyp chili i rozprowadź na patelni.
  3. Na koniec wlej sos, dodaj połowę bazylii, dopraw do smaku solą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
  4. Makaron podawaj z sosem, oliwkami, rukolą oraz bazylią. Gotowe danie przed podaniem posyp parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Włoskie smaki


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Zobacz więcej na temat:

spaghettiprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE