Dzisiaj jest: Środa, 17.04.2024 Imieniny: Roberta i Patrycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti carbonara


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  makaronu spaghetti
  • 100 g  wędzonego boczku
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka żółtko
  • 100 g  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  masła
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po chwili dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, a następnie jeszcze gorący dodaj do podsmażonego boczku.
  3. Wbij do miski jajka oraz żółtko i wymieszaj je z serem.
  4. Masę jajeczną wlej do makaronu i mieszaj całość, gotując na małym ogniu, aż do połączenia wszystkich składników. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotowe danie przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE