Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g makaronu spaghetti
1 sztuka puszka krojonych pomidorów
1 sztuka pęto białej kiełbasy wędzonej
2 ząbki czosnku
sól
garść świeżego lubczyku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
- Pomidory przełóż na patelnię. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
- Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do pomidorów. Smaż wszystko razem. Po chwili dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Dopraw solą oraz lubczykiem i jeszcze chwilę podsmaż.
- Zdejmij z ognia i rozłóż danie na talerze.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka