Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Stek z karkówki z camembertem i fasolką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeśli nie mamy grilla, steki z karkówki z camembertem i fasolką można również usmażyć na patelni grillowej. Danie jest bardzo smaczne, choć niestety dość kaloryczne.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  schab karkowy
    2 steki
  • 6 łyżek  olej rzepakowy
  • 1 opakowanie  przyprawa do karkówki
  • 2 łyżki  musztarda
    rosyjska
  • 300 g  pieczarki
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 2 sztuki  ser camembert
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
    słodka
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • 400 g  fasolka szparagowa
    mrożona, zielona
  • 1 opakowanie  mieszanka sałat
  • 1 łyżka  masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę do karkówki wymieszaj z 4 łyżkami oleju oraz musztardą. Steki umyj, osusz, lekko rozbij tłuczkiem, a następnie natrzyj marynatą.
  2. Pozostałym olejem posmaruj grill i rozgrzej. Mięso piecz na złoty kolor po 7 minut z każdej strony. Następnie przełóż karkówkę na talerz.
  3. Ser camembert grilluj, aż zacznie pęcznieć. Pieczarki pokrój w plastry. Cebule posiekaj, po czym podsmaż z pieczarkami na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyłóż na steki.
  4. Krążki sera przekrój na pół i ułóż na stekach z pieczarkami oraz cebulą. Oprósz wszystko papryką i pieprzem.
  5. Fasolkę rozmroź, upiecz na grillu i dopraw do smaku. Ułóż na camembercie. Całość zapiekaj w piekarniku przez 10 minut. Podawaj z mieszanką sałat.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE